top of page
Image by César Couto
Image by Jared Rice

Ce este coaching-ul somatic

Principii de bază

Ce poate apărea pe parcursul unei sesiuni

Ce aduci tu?

Ce aduc eu?

Embodied Essence (coaching 1 la 1)

Image by Thomas Kelley

Coaching-ul somatic are o abordare care nu este orientată doar pe inteligența minții noastre, ci și pe inteligența corpului nostru.


Acest tip de coaching câștigă din ce în ce mai multă popularitate datorită rezultatelor sale eficiente – care sunt explicate și de ultimele cercetări și descoperiri științifice.


Coaching-ul somatic se trage din școlile de psihoterapie somatică precum Gestalt, Focusing și Hakomi și include ultimele descoperiri din Neuroștiință, Embodied Cognition, Neurobiologie Interpersonală și Teoria Polivagală.

În coaching-ul somatic ființa umană este văzută ca un sistem integrat - un tot unitar complex și inteligent

Trăim într-o societate care contribuie la deconectarea de la corp prin faptul că venerează intelectul și  condamnă emoțiile.


În timp ce intelectul nostru este extrem de folositor, ajutându-ne să ne materializăm ideile, atunci când este deconectat de la corp, ne conduce mai degrabă spre dezechilibru.


Folosindu-ne de corp în coaching, există potențialul de a experimenta mai mult decât este deja cunoscut de minte, trecând peste vechile povești, credințe limitative și pattern-uri automate de comportament.

În coaching-ul somatic ne jucăm cu postura corpului, forma corpului, pattern-uri de mișcare, spațiul pe care îl ocupăm, ritmul pe care îl avem, respirația noastră, observând orice fel de senzații, emoții, imagini, amintiri, gânduri.


Astfel, ne reconectăm cu toate părțile din noi și ne reîntregim, accesând resursele din interiorul corpului nostru pentru a trăi o viață mai împlinită și mai liberă.

bottom of page